ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ – ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ – ΜΗΧΑΝΩΝ – ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ – ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΕΓΗΣ

 

ΚΑΤΟΙΚΙΑΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΜΗΧΑΝΗΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΕΓΗΣΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

Ασφάλιση ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

 

για να απολαμβάνετε με ΣΙΓΟΥΡΙΑ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 

αυτά που αγαπάτε & κοπιάσατε να αποκτήσετε

home_insurance_06

Ασφάλιση Πυρός, Σεισμού, Κλοπής

 

και άλλων συμπληρωματικών καλύψεων

Η ασφάλιση των κατοικιών στην Ελλάδα είναι σε πολύ περιορισμένα επίπεδα καθώς η ασφάλισή τους δεν αποτελεί προτεραιότητα για τους περισσότερους ιδιοκτήτες. Πολλοί ασφαλίζουν την κατοικία τους λόγω υποχρέωσης κατά τη σύμβαση ενός στεγαστικού δανείου. Πολύ συχνά η ασφάλιση των κατοικιών περιορίζεται μόνο έναντι των κινδύνων πυρκαγιάς και σεισμού και μάλιστα μόνο για το κτίριο, ενώ αγνοούνται κίνδυνοι που συχνότατα επιφέρουν ζημιές, όπως η κλοπή και η πλημμύρα. Οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε καν ότι το κόστος ασφάλισης της κατοικίας είναι πολύ μικρό και ιδιαίτερα προσιτό προς όλους.

Σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που ζούμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η ασφάλιση της προσωπικής μας περιουσίας θα έπρεπε να αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον ιδιοκτήτη μιας κατοικίας, ακριβώς λόγω του μειωμένου οικογενειακού προϋπολογισμού που καθιστά δύσκολη έως αδύνατη την αποκατάσταση μιας ζημιάς. Η απόκτηση μίας κατοικίας αποτελεί για πολλούς από εμάς σκοπό και έργο ζωής και πρόκειται για ένα περιουσιακό στοιχείο μεγάλης αξίας που οφείλουμε, απέναντι στον εαυτό μας και την οικογένειά μας, να προστατεύσουμε και να εξασφαλίσουμε από κάθε απρόβλεπτο γεγονός ή ζημιά.

Μην επαναπαύεστε λέγοντας ότι αυτά συμβαίνουν μόνο σε άλλους, πόσο σίγουροι είστε γι’ αυτό και αξίζει να το ρισκάρετε; Σήμερα είναι πραγματικά πολύ εύκολο και προσιτό να προστατέψετε αυτό που με κόπο, χρόνο, χρήμα και προσωπική φροντίδα αποκτήσατε, είτε είστε ιδιοκτήτης είτε είστε ενοικιαστής.

Οι σημαντικότεροι λόγοι που κάνουν την ασφάλιση κατοικίας σας αναγκαία και ιδιαίτερα χρήσιμη είναι:

 • Ο αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα σε περιοχές εκτός αστικών κέντρων.
 • Τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα (όπως πλημμύρες που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια) λόγω της κλιματικής αλλαγής.
 • Η άνοδος της εγκληματικότητας με αύξηση των διαρρήξεων και των κλοπών.
 • Οι καταστροφικές ζημιές από σεισμούς καθώς ζούμε σε ιδιαίτερη σεισμογενή περιοχή
 • Οι αυξανόμενες τρομοκρατικές ενέργειες

Η ασφάλιση κατοικίας απευθύνεται τόσο σε ιδιοκτήτες όσο και σε ενοικιαστές κατοικιών (με ή χωρίς ενυπόθηκο ενδιαφέρον), που θέλουν να ασφαλιστούν, προσφέροντας βασική προστασία, στο κτίριο και το περιεχόμενό του, καθώς και επιπρόσθετες προαιρετικές καλύψεις.

Ενδεικτικά οι βασικότερες ασφαλιστικές καλύψεις που μπορείτε να επιλέξετε για την ασφάλιση της περιουσίας σας, είτε για την οικοδομή είτε για το περιεχόμενο είναι:

 • Πυρκαγιά, ζημιές από καπνό
 • Αστική ευθύνη πυρκαγιάς
 • Πτώση Κεραυνού
 • Έκρηξη
 • Πτώση Αεροσκαφών
 • Τρομοκρατικές ενέργειες, Κακόβουλες ενέργειες, Πολιτικές ταραχές
 • Θραύση ή και διάρρηξη σωληνώσεων
 • Φυσικά φαινόμενα (θύελλα, καταιγίδα, πλημμύρα, χιόνι, παγετός)
 • Κλοπή περιεχομένου ή ζημιές συνέπεια διάρρηξης
 • Κάλυψη ειδικών αντικειμένων
 • Ζημιές στην οικοδομή συνέπεια διάρρηξης
 • Θραύση Υαλοπινάκων
 • Βραχυκύκλωμα
 • Έκρηξη λέβητα κεντρικής θέρμανσης
 • Αστική ευθύνη από διαρροή υδάτων
 • Σεισμός ή και ζημιές εξαιτίας σεισμού

Με την ασφάλιση της κατοικίας σας εξασφαλίζεται τη σταθερότητα και τη συνέχεια της οικογενειακής σας γαλήνης απέναντι σε κάθε αιφνίδιο και τυχαίο κίνδυνο που μπορεί να την απειλήσει. Ότι κι αν συμβεί θα γνωρίζεται ότι είστε εξασφαλισμένοι.

Οι Ασφαλισμένοι μας έχουν την ευελιξία να διαμορφώσουν με τη βοήθειά μας το πρόγραμμα ασφάλισης της κατοικίας τους, βάσει των ιδιαίτερων αναγκών τους, επιλέγοντας μεταξύ πληθώρας πρόσθετων καλύψεων, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή σχέση παροχών και κόστους. Το κόστος ασφάλισης μίας κατοικίας ποικίλλει ανάλογα με την κατασκευαστική αξία του σπιτιού και την αξία του περιεχομένου του.

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας βοηθήσουμε στην επιλογή του σωστού προγράμματος για εσάς, στην εύρεση των ασφαλισμένων αξιών, στην επεξήγηση όλων των όρων και προϋποθέσεων ασφάλισης και θα σας παρέχουμε όλες τις πληροφορίες και τις διευκρινίσεις που χρειάζεστε σχετικά με την εξασφάλιση της περιουσίας σας.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ

Ασφάλιση ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

 

Νιώστε Ασφαλείς με το όχημα

 

που μεταφέρει τα Αγαπημένα σας Πρόσωπα

car_insurance_04

Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης, Πυρός, Κλοπής

 

και άλλων συμπληρωματικών καλύψεων

Η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι το πιο διαδεδομένο προϊόν στον κλάδο γενικών ασφαλειών. Βάση της ισχύουσας νομοθεσίας, έχει θεσμοθετηθεί από το 1976 υποχρεωτική, για όλους τους κατόχους αυτοκινήτων, η ασφάλιση της Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων από ατύχημα που μπορεί να προκαλέσει το όχημα.

Συνήθως τα τροχαία ατυχήματα οφείλονται σε πράξεις ή παραλείψεις των οδηγών και πέρα από τις ποινικές ευθύνες επισύρουν και αστικές ευθύνες για καταβολή αποζημιώσεων για σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές προς τρίτους. Πέρα από το γεγονός ότι είναι υποχρεωτική η ασφάλιση αστικής ευθύνης, οι αποζημιώσεις για αποκατάσταση των θυμάτων από αυτοκινητιστικά ατυχήματα, μπορεί να είναι τόσο μεγάλες που να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε όσα χρήματα κι αν έχουμε στην άκρη.

Σήμερα, τα ελάχιστα υποχρεωτικά ποσά κάλυψης είναι για Σωματικές Βλάβες 1.000.000 € ανά θύμα και για Υλικές Ζημίες 1.000.000 € ανά ατύχημα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από 01/01/2017 τα ελάχιστα ποσά ασφαλιστικής κάλυψης αυξάνονται σύμφωνα με απόφαση (Αριθ. πράξης 100/18.7.2016) που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος και έτσι τα νέα όρια θα είναι για Σωματικές Βλάβες 1.220.000 € ανά θύμα και για Υλικές Ζημίες 1.220.000 € ανά ατύχημα ανεξάρτητα από τον αριθμό των θυμάτων.

Είναι κατανοητό ότι δεν αξίζει να ρισκάρουμε και να αφήνουμε ανασφάλιστα τα αυτοκίνητά μας. Με την ασφάλιση εξασφαλίζουμε πλήρη οικονομική κάλυψη σε οτιδήποτε μας συμβεί. Τα χρηματικά ποσά που ενδέχεται να κληθείτε να πληρώσετε ως αποζημίωση για το ατύχημα που προκαλέσατε, τα αναλαμβάνει η ασφαλιστική σας εταιρεία. Η ασφάλιση των οχημάτων μας είναι επιτακτική.

Εκτός τις υποχρεωτικές εκ του νόμου καλύψεις, υπάρχουν και προαιρετικές καλύψεις που μπορούμε να επιλέξουμε για την ασφάλιση του αυτοκινήτου μας αν θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερη προστασία. Οι σημαντικότερες προαιρετικές καλύψεις που προσφέρονται σήμερα είναι οι ακόλουθες:

 • Η ασφάλιση πυρός, με την οποία καλύπτονται οι ζημίες στο αυτοκίνητο από πυρκαγιά, πτώση κεραυνού ή έκρηξη
 • Η ασφάλιση ολικής ή και μερικής κλοπής αυτοκινήτου
 • Η κάλυψη ζημιών από Θραύση Κρυστάλλων
 • Η κάλυψη ζημιών από Φυσικά Φαινόμενα
 • Η κάλυψη ζημιών του αυτοκινήτου από τρομοκρατικές ενέργειες ή από κακόβουλες ενέργειες τρίτων
 • Η μικτή ασφάλιση ή αλλιώς κάλυψη ιδίων ζημιών, με την οποία καλύπτονται οι ζημιές στο αυτοκίνητο από ατύχημα, ακόμα και εάν βαρύνεται με υπαιτιότητα ο οδηγός του
 • Η κάλυψη υλικών ζημιών του αυτοκινήτου από την πρόκληση ατυχήματος από ανασφάλιστο όχημα
 • Η 24ωρη φροντίδα ατυχήματος, όλο το χρόνο
 • Η κάλυψη Οδικής Βοήθειας
 • Η κάλυψη Νομικής Προστασίας
 • Η κάλυψη προσωπικού ατυχήματος οδηγού

Το κόστος ασφάλισης ενδεικτικά επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία του οδηγού, η χρήστη του οχήματος, τα χαρακτηριστικά του οχήματος, η εμπειρία του οδηγού, το ιστορικό ζημιών, ο τρόπος πληρωμής των ασφαλίστρων, η διάρκεια ασφάλισης ή και η γεωγραφική περιφέρεια στην οποία το όχημα συνήθως κυκλοφορεί.

Επιπλέον το κόστος ασφάλισης επηρεάζεται από την επιλογή των ασφαλιστικών καλύψεων, την αξία του ασφαλισμένου οχήματος ή και την παλαιότητα του οχήματος.

Η επιλογή της σωστής ασφάλισης του αυτοκινήτου σας είναι σημαντική και πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή. Η αναζήτηση του φθηνότερου ασφαλίστρου δεν είναι κατ’ ανάγκη και η εξυπνότερη λύση. Πολλές φορές ένα φθηνό ασφάλιστρο μπορεί να κρύβει μία αναξιόπιστη εταιρεία, που όταν χρειαστεί η παρέμβαση της να φανεί αναποτελεσματική.

Εμπιστευθείτε τους ασφαλιστικούς μας συμβούλους, οι οποίοι πρόθυμα θα σας παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, προκειμένου να επιλέξετε το πρόγραμμα που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες. Πετυχαίνουμε για εσάς τη σωστή ισορροπία μεταξύ καλύψεων και κόστους. Αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες για την έκδοση του ασφαλιστηρίου σας και φυσικά είμαστε κοντά σας σε κάθε «άτυχο» γεγονός, παρέχοντας εξειδικευμένες συμβουλές και καθοδηγώντας σας βήμα – βήμα σε όλη τη διαδικασία για την ολοκλήρωση της αποζημίωσής σας.

Τα οφέλη που εξασφαλίζουμε για τους πελάτες μας είναι:

 • Αξιοπιστία και φερεγγυότητα
 • Ευρεία γκάμα προγραμμάτων καλύπτοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες των πελατών μας
 • Ανταγωνιστικό κόστος καλύψεων
 • Ειδικές εκπτώσεις
 • Αποζημίωση με γρήγορες, απλές διαδικασίες και συνέπεια
 • Υπηρεσίες υψηλής ποιότητας εξυπηρέτησης πελατών
 • Βελτίωση εξυπηρέτησης πελατών μας με σύναψη ειδικής συμφωνίας με συνεργαζόμενα συνεργεία

Εξασφαλίστε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και νοιώθετε σιγουριά για την επιλογή σας. Ο ρόλος μας είναι να σας ενημερώνουμε και να σας συμβουλεύουμε. Η εξυπηρέτηση για εμάς είναι σημαντική και σας το αποδεικνύουμε καθημερινά.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και ρωτήστε μας για το κόστος ασφάλισης του αυτοκινήτου σας.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ασφάλιση ΜΗΧΑΝΩΝ

 

για ΣΙΓΟΥΡΙΑ, ΑΝΕΣΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

moto_insurance_01

Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης, Πυρός, Κλοπής

 

και άλλων συμπληρωματικών καλύψεων

Η ασφάλιση μηχανής για Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων από ατύχημα είναι υποχρεωτική βάση της ισχύουσας νομοθεσίας για όλους τους ιδιοκτήτες.

Όπως και με την ασφάλιση αυτοκινήτου έτσι και για την ασφάλιση μηχανής, ισχύουν τα ελάχιστα υποχρεωτικά ποσά κάλυψης που είναι για Σωματικές Βλάβες 1.000.000 € ανά θύμα και για Υλικές Ζημίες 1.000.000 € ανά ατύχημα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από 01/01/2017 τα ελάχιστα ποσά ασφαλιστικής κάλυψης αυξάνονται σύμφωνα με απόφαση (Αριθ. πράξης 100/18.7.2016) που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος και έτσι τα νέα όρια θα είναι για Σωματικές Βλάβες 1.220.000 € ανά θύμα και για Υλικές Ζημίες 1.220.000 € ανά ατύχημα ανεξάρτητα από τον αριθμό των θυμάτων.

Είναι κατανοητό ότι δεν αξίζει να ρισκάρουμε και να αφήνουμε ανασφάλιστη τη μηχανή μας. Με την ασφάλιση εξασφαλίζουμε πλήρη οικονομική κάλυψη σε οτιδήποτε μας συμβεί. Η ασφάλιση της μηχανής μας είναι επιτακτική.

Εκτός τις υποχρεωτικές εκ του νόμου καλύψεις, υπάρχουν και προαιρετικές καλύψεις που μπορούμε να επιλέξουμε για την ασφάλιση της μηχανής μας, αν θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερη προστασία. Οι σημαντικότερες προαιρετικές καλύψεις που προσφέρονται σήμερα είναι οι ακόλουθες:

 • Η ασφάλιση πυρός
 • Η ασφάλιση ολικής κλοπής
 • Η 24ωρη φροντίδα ατυχήματος, όλο τον χρόνο
 • Η κάλυψη Οδικής Βοήθειας
 • Η κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα
 • Η κάλυψη Νομικής Προστασίας
 • Η κάλυψη προσωπικού ατυχήματος οδηγού

Το κόστος ασφάλισης ενδεικτικά επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία του οδηγού, τα χαρακτηριστικά της μηχανής, η εμπειρία του οδηγού, το ιστορικό ζημιών, ο τρόπος πληρωμής των ασφαλίστρων, η διάρκεια ασφάλισης ή και η γεωγραφική περιφέρεια στην οποία η μηχανή συνήθως κυκλοφορεί.

Επιπλέον το κόστος ασφάλισης επηρεάζεται από την επιλογή των ασφαλιστικών καλύψεων, την αξία της ασφαλισμένης μηχανής ή και την παλαιότητα της.

Εμπιστευθείτε τους ασφαλιστικούς μας συμβούλους, οι οποίοι πρόθυμα θα σας παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, προκειμένου να επιλέξετε το πρόγραμμα που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες. Πετυχαίνουμε για εσάς τη σωστή ισορροπία μεταξύ καλύψεων και κόστους. Αναλαμβάνουμε όλες τις διαδικασίες για την έκδοση του ασφαλιστηρίου σας και φυσικά είμαστε κοντά σας σε κάθε δύσκολο γεγονός παρέχοντας εξειδικευμένες συμβουλές και καθοδηγώντας σας βήμα – βήμα σε όλη τη διαδικασία  για την ολοκλήρωση της αποζημίωσής σας.

Εξασφαλίστε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και νοιώθετε σιγουριά για την επιλογή σας. Ο ρόλος μας είναι να σας ενημερώνουμε και να σας συμβουλεύουμε. Η εξυπηρέτηση για εμάς είναι σημαντική και σας το αποδεικνύουμε καθημερινά.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και ρωτήστε μας για το κόστος ασφάλισης της μηχανής σας.

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΑΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΙΩΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΒΕΙ

Ασφάλιση ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

 

για στιγμές Χαλάρωσης και Ελευθερίας

yacht_insurance_01

Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης, Πυρός, Κλοπής

 

και άλλων συμπληρωματικών καλύψεων

Ζούμε σε μία πανέμορφη χώρα γεμάτη από όμορφα, γραφικά νησιά και άπειρες ακρογιαλιές. Οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε μεγαλώσει δίπλα στη θάλασσα. Ο έρωτας για τη θάλασσα έχει οδηγήσει πολλούς στην αγορά κάποιου μικρού ή μεγάλου σκάφους, ως διέξοδο από την καθημερινότητα και ως τρόπο χαλάρωσης. Το να κατέχεις ένα σκάφος αναψυχής δεν αποτελεί πάντοτε πολυτέλεια.

Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι με το Νόμο 2743/1999 η ασφάλιση Αστικής Ευθύνης όλων των πλωτών μέσων αναψυχής, που μετακινούνται και κυκλοφορούν εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων, είναι υποχρεωτική. Όλα τα μηχανοκίνητα σκάφη άνω των 7 μέτρων (ταχύπλοο, ιστιοφόρο, jet ski κτλ.) καθώς και όλα τα μη μηχανοκίνητα πλωτά μέσα αναψυχής (κανό, θαλάσσιο ποδήλατο, wind surf, ιστιοσανίδες κτλ.) είναι υποχρεωμένα σε ασφάλιση αστικής ευθύνης έναντι τρίτων και επιβαινόντων.

Οι υποχρεωτικές καλύψεις αφορούν την κάλυψη Αστικής Ευθύνης προς τρίτους για σωματικές βλάβες ή/και υλικές ζημιές, που θα προκληθούν από τη μετακίνηση και κυκλοφορία του σκάφους στη θάλασσα, είτε ιδιωτικό είτε επαγγελματικό (ενοικιαζόμενα), καθώς επίσης και τη θαλάσσια ρύπανση μετά από ατύχημα.

Οι υποχρεωτικές καλύψεις αστικής ευθύνης προς τρίτους, που προβλέπει ο νόμος 2743/1999, περιλαμβάνουν :

 • Θάνατος από ατύχημα / Σωματικές βλάβες έναντι τρίτων και επιβαινόντων από πρόσκρουση, σύγκρουση, ναυάγιο ή άλλη αιτία. Τα όρια εξαρτώνται από το είδος του σκάφους αν πρόκειται για μηχανοκίνητο ή μη μηχανοκίνητο.
 • Υλικές ζημίες έναντι τρίτων και επιβαινόντων από πρόσκρουση, σύγκρουση, ναυάγιο ή άλλη αιτία. Τα όρια εξαρτώνται από το είδος του σκάφους αν πρόκειται για μηχανοκίνητο ή μη μηχανοκίνητο.
 • Υλικές ζημίες – Θαλάσσια Ρύπανση. Αφορά αποκλειστικά δαπάνες καθαρισμού της θαλάσσιας περιοχής, που ρυπάνθηκε.

Για μεγαλύτερη προστασία του σκάφους σας, μπορείτε να προσθέσετε καλύψεις, επιπλέον της υποχρεωτικής ασφάλισης, καταβάλλοντας το αντίστοιχο ασφάλιστρο.

Ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, οι πρόσθετες καλύψεις που μπορείτε να επιλέξετε είναι:

Ιδίων Ζημιών

Πυρκαγιά – Έκρηξη

Ολική, Μερική Κλοπή

Μηχανικές βλάβες

Κλοπή εξωλέμβιου μηχανής

Κακόβουλες βλάβες

Νομική Προστασία

Προσάραξη – Βύθιση

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα (2014) της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος για τις ασφαλίσεις σκαφών, οι κύριες αιτίες καταβολής αποζημιώσεων έχουν σχέση με μηχανικές βλάβες (15,7%), η κλοπή (12,0%), η πρόσκρουση/σύγκρουση (11,4%) και οι ζημιές από άσχημες καιρικές συνθήκες (6,4%). Το ποσοστό των ζημιών στο ελικοαξονικό σύστημα είναι 13,7%. Επίσης, η μέση αποζημίωση, αυξήθηκε από 7,7 χιλ. € στα 16,3 χιλ. € συνολικά. Η παρατηρούμενη αύξηση οφείλεται κυρίως στα αίτια της φωτιάς/έκρηξης καθώς και της αστικής ευθύνης για σωματικές βλάβες.

Οι παράγοντες που καθορίζουν τις τιμές των ασφαλίστρων είναι το είδος του σκάφους, το μήκος του, η ιπποδύναμη  του κινητήρα, η αξία του, η ηλικία του, το υλικό κατασκευής του, η εμπειρία του χειριστή, οι προηγούμενες ζημιές κλπ.

Η σωστή ασφάλιση κάθε σκάφους αποτελεί προσωπική ευθύνη του κάθε ιδιοκτήτη ή χρήστη του σκάφους. Οι Ασφαλιστικοί μας Σύμβουλοι που διαθέτουν και την γνώση και την εμπειρία στον κλάδο αυτό, θα σας μεταφέρουν με τρόπο κατανοητό όλες τις χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για την ασφάλιση του σκάφους σας και θα σας προτείνουν προγράμματα προσαρμοσμένα στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες σας και τις δυνατότητές σας.

Οι Συνεργάτες μας μπορούν να σας εξασφαλίσουν:

Ανταγωνιστικό Ασφάλιστρο

Αξιοπιστία Ασφαλιστικής Εταιρείας & εύρος καλύψεων

Υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών

Άμεση διαδικασία έκδοσης βεβαιώσεων και συμβολαίων

Άμεση εξυπηρέτηση σε περίπτωση ζημιάς

Επικοινωνήστε μαζί μας και ζητήστε μας μία προσφορά για την ασφάλιση του σκάφους σας.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ασφάλιση ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΕΓΗΣ

Asfalishi Fotovoltaikon stegis

για εξασφάλιση της επένδυσής σας

Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιαστεί στη χώρα μας μία σημαντική ανάπτυξη στην αγορά των φωτοβολταικών συστημάτων.

Η πλούσια ηλιοφάνεια στη χώρα μας έχει ωφελήσει πολλά ελληνικά νοικοκυριά που έχουν επενδύσει σε εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων στη στέγη τους και παράγουν Ηλεκτρική Ενέργεια πρωτίστως για την κατανάλωσή τους αλλά και παρέχουν πολλά περιβαλλοντικά οφέλη εκτός των τεχνικό-οικονομικών ωφελειών στο ενεργειακό σύστημα της χώρας μας.

Η ασφάλιση φωτοβολταικών συστημάτων, μας δίνει τη δυνατότητα να ασφαλίσουμε την επένδυση των νοικοκυριών αυτών.

Οι ασφαλιστικές καλύψεις που παρέχονται, για φωτοβολταικά συστήματα συνολικής ισχύος μέχρι 150 Kwp, διαχωρίζονται ως εξής:

Α) κατά την Περίοδο Εγκατάστασης

Β) κατά την Περίοδο Λειτουργίας

Κατά την Περίοδο Εγκατάστασης καλύπτονται με Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο:

α) οι Ζημιές ή οι απώλειες στο ίδιο το έργο από  οποιοδήποτε απρόοπτο ή αιφνίδιο γεγονός, που μπορεί να  οφείλεται  ενδεικτικά  σε αιτίες όπως Φωτιά, Κεραυνό, Έκρηξη, Πτώση Αεροσκάφους, Πλημμύρα , Καταιγίδα, Χιόνι, Βροχή, Θύελλα, Χαλάζι Παγετό, Σεισμό, Καθίζηση, Κατολίσθηση, Ανθρώπινο λάθος, Λανθασμένο χειρισμό, Αμέλεια, Απροσεξία, Αδεξιότητα, Κακόβουλη ενέργεια τρίτων, Κλοπή συνεπεία διάρρηξης.

β) Η Αστική Ευθύνη προς Τρίτους, δηλαδή οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που τυχόν προκληθεί σε Τρίτους από τις εργασίες εγκατάστασης της Φωτοβολταϊκής Μονάδας.

Κατά την Περίοδο Λειτουργίας ασφαλίζονται α) οι Μηχανικές Βλάβες και β) η απώλεια εσόδων συνέπεια μηχανικής βλάβης.

Για τις Μηχανικές Βλάβες παρέχονται ενδεικτικά καλύψεις υλικών ζημιών από κινδύνους όπως λάθη συναρμολόγησης, ελαττωματικό υλικό, κακή κατασκευή, κακόβουλη ενέργεια, βραχυκύκλωμα, θύελλα, παγετός, χαλαζόπτωση, Πυρκαγιά, έκρηξη, κεραυνός, πτώση αεροσκάφους, σεισμός κλπ.

Επιπρόσθετα μπορείτε να επιλέξετε καλύψεις όπως της αστικής ευθύνης προς τρίτους κλπ.

Η κάλυψη της Απώλειας Εσόδων συνέπεια μηχανικής βλάβης παρέχεται λόγω διακοπής της λειτουργίας της φωτοβολταϊκής μονάδας συνέπειας καλυπτόμενου κινδύνου από το συμβόλαιο Μηχανικών Βλαβών. Η συγκεκριμένη ασφάλιση καλύπτει την Απώλεια Εσόδων από πώληση στο δίκτυο του ΑΔΜΗΕ της καθαρής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δηλαδή την απώλεια κιλοβατώρων.

Το κόστος ασφάλισης εξαρτάται από το ύψος της επένδυσης.

Ασφαλίζοντας το φωτοβολταικό σας σύστημα, εξασφαλίζετε πραγματική προστασία.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα και να σας εκδώσουμε χωρίς καμία επιβάρυνση προσφορά για το δικό σας φωτοβολταικό σύστημα.

Ασφάλιση ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

 

(ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΚΤΙΡΙΟΥ)

 

Απευθύνεται σε Διαχειριστή Πολυκατοικίας ή Κτιρίου

public_spaces_insurance

για εξασφάλιση της Περιουσίας σας

Ο διαχειριστής ενός κτιρίου/πολυκατοικίας φέρει αστική ευθύνη, σε περίπτωση σωματικών βλαβών ή/και υλικών ζημιών που θα υποστούν τρίτοι, ένοικοι της πολυκατοικίας ή και επισκέπτες, τόσο εντός των χώρων της πολυκατοικίας όσο και στους εξωτερικούς χώρους αυτής.

Υποχρέωση του διαχειριστή μίας πολυκατοικίας ή ενός κτιρίου, είναι να μεριμνά για την ασφάλιση των κοινόχρηστων χώρων, τουλάχιστον για τον κίνδυνο της πυρκαγιάς. Οι περισσότεροι κανονισμοί πολυκατοικιών, προβλέπουν αυτή την υποχρέωση και οι νέοι κανονισμοί αναφέρουν την υποχρέωση και για την ασφάλιση για τον κίνδυνο του σεισμού.

Κοινόχρηστοι χώροι θεωρούνται το κλιμακοστάσιο, η είσοδος, ο ανελκυστήρας, το λεβητοστάσιο, οι μαρκίζες, οι κεντρικές κολόνες, η ταράτσα, ο περιβάλλον χώρος κλπ.

Πόσοι διαχειριστές έχουν αναρωτηθεί ή έχουν διερευνήσει για το τι θα συμβεί αν ένα απρόβλεπτο συμβάν, σεισμός ή πυρκαγιά, καταστρέψει την πολυκατοικία ή προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε αυτήν?

Δυστυχώς στην Ελλάδα σήμερα, λίγοι διαχειριστές είναι ενημερωμένοι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων θα απαιτήσουν από τον διαχειριστή να επισκευάσει τους κοινόχρηστους χώρους με δική του δαπάνη γιατί βάση του κανονισμού της πολυκατοικίας ήταν υποχρεωμένος να έχει ασφαλισμένους τους κοινόχρηστους χώρους. Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που έχουν υποχρεώσει τον διαχειριστή της πολυκατοικίας να πληρώσει σημαντικά ποσά ως αποζημίωση για ζημιές που προκλήθηκαν σε τρίτους.

Σε περιπτώσεις που οι παλαιότεροι κανονισμοί των πολυκατοικιών δεν αναφέρουν την υποχρέωση ασφάλισης των κοινόχρηστων χώρων από τον διαχειριστή, πρέπει οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων να αναρωτηθούν με ποιο τρόπο και με ποια οικονομική δυνατότητα θα αποκατασταθούν οι ζημιές στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας εξαιτίας ενός σεισμού ή πυρκαγιάς, ιδίως σε περιπτώσεις ολοκληρωτικής καταστροφής.

Ο ΝΟΜΟΣ 3741/1929 «Περί της ιδιοκτησίας κατ’ ορόφους» αναφέρει ότι Στην περίπτωση που το κτίριο έχει υποστεί ζημιές >75% της αξίας ανακατασκευής (π.χ. σεισμό), τότε όλοι οι συνιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι (άρθρο 9) να συνεισφέρουν στην ανοικοδόμηση των κοινών χώρων. Αν κάποιος ιδιοκτήτης δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, είναι υποχρεωμένος να εκχωρήσει τα δικαιώματά του στους άλλους ιδιοκτήτες.

Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιών, έχουν μεριμνήσει για την ασφάλιση της δικής τους περιουσίας αλλά δεν έχουν εξασφαλίσει την ασφάλιση και των κοινόχρηστων χώρων. Σε κάποια σημερινά ασφαλιστήρια συμβόλαια περιουσίας, συμπεριλαμβάνεται ένα ποσό κάλυψης για την ασφάλιση των κοινόχρηστων χώρων. Αν έχετε ασφαλίσει την περιουσία σας, σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε προσεκτικά τους όρους ασφάλισης που περιέχονται στο ασφαλιστήριό σας.

Αν είστε διαχειριστής πολυκατοικίας ή κτιρίου σας συμβουλεύουμε αρχικά να διαβάσετε τον κανονισμό της πολυκατοικίας και να διερευνήσετε αν αναφέρεται η υποχρεωτική ασφάλιση των κοινόχρηστων χώρων. Αν αυτό είναι υποχρεωτικό, τότε δεν αποτελεί επιλογή αλλά υποχρέωση. Αν δεν αναφέρεται τότε θα σας συμβουλεύαμε να προτείνετε στην γενική συνέλευση των ιδιοκτητών την ασφάλιση των κοινόχρηστων χώρων, να παροτρύνετε τους συνιδιοκτήτες να ασφαλίσουν τις ιδιοκτησίες τους για τους συνήθεις κινδύνους και να εγγραφούν αναλυτικά στα πρακτικά της συνέλευσης.

Αν η απόφαση της γενικής συνέλευσης είναι θετική τότε μπορείτε να πάρετε προσφορές και να αποφασίσετε με ποια ασφαλιστική εταιρεία θα προχωρήσετε στην ασφάλιση των κοινόχρηστων χώρων. Τη σύμβαση ασφάλισης υπογράφει ο διαχειριστής για λογαριασμό όλων των συνιδιοκτητών. Το κόστος των ασφαλίστρων επιμερίζεται στους συνιδιοκτήτες κατά την αναλογία τους στο οικόπεδο ή και στους μισθωτές αν αυτό έχει συμφωνηθεί στο Μισθωτήριο Συμβόλαιο.

Αν η απόφαση της γενικής συνέλευσης είναι αρνητική τότε θα πρέπει να σημειώσετε τις αντιδράσεις στα πρακτικά της γενικής συνέλευσης, ώστε να μετριάσετε όσο το δυνατόν τις ευθύνες σας ως διαχειριστή.

Στους Ασφαλισμένους μας συστήνουμε πάντοτε την έγκαιρη ασφάλιση των κοινόχρηστων χώρων, ανεξάρτητα από την υποχρέωση ή μη βάση του κανονισμού της πολυκατοικίας, γιατί το κόστος ασφάλισης είναι ιδιαίτερα μικρό σε σχέση με το μέγεθος των κινδύνων. Προτείνουμε την μετακύλιση του κινδύνου στην ασφαλιστική εταιρεία πριν συμβεί το ζημιογόνο γεγονός.

Το κέρδος σε περίπτωση ζημιάς δεν είναι μόνον ότι θα αποκατασταθούν οι ζημιές, αλλά και ότι θα αποφευχθούν οι μετέπειτα συγκρούσεις των συνιδιοκτητών σχετικά με την κάλυψη της σοβαρότατης δαπάνης αποκατάστασης.

Τα προγράμματα ασφάλισης κοινόχρηστων χώρων εκτός των καλύψεων που αναφέραμε για πυρκαγιά και σεισμού, είναι δυνατό να συμπεριλαμβάνουν και πρόσθετες καλύψεις όπως

 • Ζημιές από τρομοκρατικές ενέργειες, στάσεις, απεργίες και πολιτικές ταραχές
 • Φωτιά προερχόμενη από δάσος ή συστάδες δέντρων
 • Ζημιές από πλημμύρα, θύελλα, καταιγίδα, χιόνι
 • Ζημιές από θραύση σωληνώσεων ύδρευσης, θέρμανσης, κλιματισμού
 • Ζημιές από πρόσκρουση οχήματος και πτώση αεροσκαφών
 • Ζημιές από πτώση δέντρων, στύλων
 • Ζημιές από βραχυκύκλωμα
 • Ζημιές από έκρηξη στον ίδιο το λέβητα
 • Θραύση υαλοπινάκων κεντρικής εισόδου και κλιμακοστασίου
 • Αστική ευθύνη τρίτων από μετάδοση φωτιάς ή νερών
 • Κάλυψη εξόδων εκκαθάρισης εδάφους
 • Κάλυψη σε αξία καινούργιου

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας βοηθήσουμε στην επιλογή του σωστού προγράμματος, στην εύρεση των ασφαλισμένων αξιών, στην επεξήγηση όλων των όρων και προϋποθέσεων ασφάλισης και θα σας παρέχουμε όλες τις πληροφορίες και τις διευκρινίσεις που χρειάζεστε σχετικά με την εξασφάλιση της περιουσίας σας.

ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΑΣ